Tuesday, 3 April 2012

Harga Pakej Kontrak???

Sedih pulak aku mendengar berita pasal SAFEE SALI kat radio Hot.fm pagi td.Siapa yang tak kenal beliau? Populariti nya sudah sebaris celebriti ternama sejak beliau mengorak langkah berhijrah dalam kerjaya bola sepak nya di luar Malaysia. Dikatakan di bayar lebih 2 JUTA utk kontrak terbaru bersama kelab nya. Sesuatu yang membanggakan negara dan bidang bola sepak Malaysia. Punya pendapatan RM90,000 sebulan!!! perrrghhhhhhh.

Rupanya ada harga yang paling mahal juga perlu di bayar sejajar dengan kebanggaan tersebut. Malah mungkin tidak ternilai harganya sampai bila-bila pon.


_______________________________

SHAH ALAM: Penyerang bola sepak negara, Safee Sali, semalam sah bercerai dengan isterinya, Sabarina Yusof, di Mahkamah Tinggi Syariah di sini.

Safee, yang bermain untuk Kelab Pelita Jaya di Indonesia, melafazkan talak satu terhadap Sabarina di hadapan Hakim Fouzi Mokhtar semasa satu prosiding tertutup.

Ezura Nashuha Abdul Hadi, peguam yang mewakili Sabarina, memberitahu pemberita bahawa selain daripada lafaz talak, prosiding semalam juga menyentuh mengenai nafkah dan hak penjagaan serta melawat anak-anak.

“Semua perkara adalah persetujuan bersama kedua-dua pihak, tidak ada pertikaian dan diselesaikan secara baik dan muafakat,” katanya.

Beliau berkata hak penjagaan kedua-dua anak perempuan hasil perkahwinan pasangan itu pada 2007, Nur Syaza Syaqina, 3, dan Nursyasya Sorfina, setahun diserahkan kepada Sabarina.

Sabarina pula berkata semalam segalanya telah selesai dan berharap tidak ada lagi sebarang spekulasi mengenai kisah rumah tangganya semasa bersama Safee.

Mengenai hubungannya dengan Safee selepas ini, beliau berkata: “Kita ada dua orang anak, kena jaga perasaan (anak-anak), saya atau Safee buat yang terbaik untuk anak-anak.”

Sabarina berkata beliau akan kembali ke Sarawak untuk bersama anak-anaknya yang kini berada di Kuching.

Pada prosiding itu, Safee hadir bersama peguamnya, Ahmad Nazib Johari.

Beliau yang berpakaian serba gelap termasuk songkok dan kaca mata hitam bergegas meninggalkan mahkamah sejurus selepas prosiding selesai petang semalam. — Bernama

1 comment:

  1. tumpang sedih dgn kisah ni..w,pun kisah sebenar hanya mereka berdua yg tahu

    ReplyDelete