Tuesday, 9 October 2012

Spicy Soft Tofu Stew - A recipe


Assalamualaikum Warahmatullah,

Masa mula2 nak belajar masak spicy soft tofu ala Korea dulu, jenuh gak dok cari kat tenet camno cara dan bahan nya. At last jumpa gak video ni yang truly fit dgn aku nak try. Jom sama2 layan.



Senang je kan bahan2 nya. Nak buat pon senang main campak2 saja. Selalunya Korean ni suka buat 'broth' guna dried anchovies (ikan bilis ler tuuu...haha), kelp (seaweed), cendawan dan lelain sumber makanan laut spashly clams.

Serbuk cili mmg watak utama lam masakan ni. Macam kawe hari tu guna serbuk cili cap BABA's saja. haha. Pahtu taruk gochujang paste yang kebetulan ada stok kat rumah.


Sos gochujang ni kawe kirim member beli kat Korean Outlet dalam Ampang Point. Hari tu terpandang sos ni ada gak di jual di Tesco.






1 comment:

  1. Salam kaksu

    Tak penah lagi mkn korean food nih. Tak leh imagine rasa dia caner. Mudah je kan nak buat, tapi bahan2 dia agak byk le jgk.

    ReplyDelete