Mingu lepas memang minggu kemaruk korean food!!!
Last friday, ended up kawe masak spicy soft tofu soup demi tekak yang ngada2 ni.
Sedap sungguh la dok hirup makan pepanas. Mula2 dulu tgok resepi dan cara masak nya pahtu kawe belasah je masak ikut cara kawe. Asal ada rupa, ada rasa jadi laaaaa...haha. Tp korean food ni tak payah sangat pon nak memasaknya ikutkan. Paling asas kena ada Korean paste macam Gochujang paste atau Soy bean paste dan juga serbuk cili korea. Sebab most korean food ada taruk bendalah ni as basic food nya. And semua bahan tu adalah HALAL bhn2 buatan nya. Semua bahan adalah dari sumber tumbuhan semata.
Tapi tetap takleh celen hat makan kat sana la kan. huhu.
Minggu ni cukup2 lah kemaruk korean food.
Now craving this desert lak. Dah lama tak buat ni - bubur kacang campur red kidney beans.
sedak blako la kak weiiii....
ReplyDelete