Wednesday, 25 February 2015

Thru Up and down...


Cuti Raya Cina hari tu menjadi gak plan balik kampung. That is our first trip this year visit mak ayah. Sadis sungguh. Last balik time Kelate di landa bah kuning bulan 12 ujung tahun lepas. Alhamdulillah, umah mak ayah kat Gua Musang tak terlibat dengan banjir tapi hidup agak terkesan jua lah masa tu dek bandar Gua Musang yang boleh kata lumpuh 100%.

Sebelum balik kampung tu, tuan blog demam teruk hampir 2 minggu. Tu yang mula2 ingat dah tak jadi dah la plan balik kampung. Platelet drop 98 saja, saspek denggi. Mujur negatif. Kurang air dalam badan saja. Melepek demam nya berhari2. Dengan batuk, selesema teruk.

Rasa semangat tu hilang entah ke mana bila badan tak sihat gitu, dengan mengandung nya lagi, dengan nak mengurus 4 orang anak lagi. Phewwwwww. Mencari sisa kekuatan dan sumber inspirasi untuk terus bangkit dan bersemangat kembali, jua blog hopping sana sini mencari tips dan petua.

Redha saja itu yang terbaik. Ini adalah fasa nya hidup sedikit kelam kabut sementara anak2 masih kecil dengan fasa penat lelah yang tak pernah surut. I am supermom. Gitu katanya. Mujur jua tuntutan kerja di opis semakin tenang sejak ber bos baru. Bos apek dah retired, dah kaya sangat agaknya tu sampai tak nak kerja dah. Umur baru 58, badan cergas sihat lg tapi dah bosan kerja katanya.

Bestnya kalau dapat bersara gitu yer.

Kot dapat peluang hidup di negara orang sekejap pon jadi lah kot. Macam my adik ni si BAI, tau2 dapat offer ikut asben ke Moscow ujung tahun lepas.

Bestnya la berangan. hehe. Hakikat nya, nak merancang sebarang trip jejauh pon dah makin tawar. Banyak kena fikir kan. Dengan anak2 yang masih kecil dan makin bertambah. InsyaAllah, doa2 moga makin murah rezeki dan ada peluang lagi untuk berjalan2 lagi seperti my kakak ni Kak Inaz.


Belanja selpie tuan blog seketui. Mood berangan jauh namanya.

2 comments:

  1. Aik....dah ada entry baru hari ni. Bagus Kaksu, bai pun semangat nak update blog bila Kaksu start blogging balik. πŸ˜„

    ReplyDelete
  2. Dh stat tu kena salu panaskan enjin, takut enjin sejuk, mati balik mood blogging. Haha. Bai pon salu lah update life kat sana, sonot baca.

    ReplyDelete