Friday, 13 March 2015

I lafffffff friday

It's friday, Alhamdulillah. Hati selalu ada taman gitu bila datang nya hari Jumaat ni. hehe. Just happy that today is last day working of the week. Badan je kat opis but my mind is clearly at home now, macam2 list to do berjujuk2 gitu.Chehhh.

Not to forget, kami akan terima tetamu this wekend. Itu lagi membuat rasa nak terbang pulang rumah sekarang, my house is like hell now. Phewwwww.

Some relatives from Besut will come and stay at our house for their son's wedding. The Akad Nikah katanya esok, and the bersanding will be on sunday. Mak bakal pengantin called yesterday and gave me a very good news - she will bring me PETAI JERUK!!! hahaha. Jangan memain petai jeruk makcik ni memang sedap gilerrrrr. Cukup lemak masam nya, masin ranggup. Perghhhhh. Actually masa balik kampung during raya cina tu dah singgah rumah nya bertanyakan petai jeruk, tapi tadak my rezeki masa tu. Agak nya tahu me peknen, tu yang dia usaha gak buatkan sikit and bawa mai. Nope, I not mengidam petai jeruk lah, haha.

Minggu depan cuti sekolah seminggu. Tadak plan apa pon so far. Poor my kids. Have to think some activities to cheer up and fulfill their time. Last wekend dah bawa dorang pergi mandi sungai kat Sungai Lopo, Hulu Langat.  Nice place indeed. Kids have fun mandi sungai sampai lebam! Ada buat bbq jugak reramai dengan geng my cik abe.



I cooked bihun goreng saja that day, the rest menu was BBQ. Ada ayam, ikan siakap, ikan pari, kerang, ketam and sotong. Oh ya, aku buatkan sambal cili kicap gak untuk cicah dgn BBQ. Sedap kemain pulak tu. Hoihhhh. Wajib puji. haha.


Memang syok la makan2 pahtu berendam air sejuk. Dah puas berendam naik makan lagi dan lagi. Dah puas makan gi berendam balik. Tau2 rentung kulit, buntang perut!

So, what best to plan for this school holiday?




2 comments:

  1. beshnya su~!!
    ntah bila aku dapat g poya² gini...
    sejak yaya duk ostel..limited sungguh masa poya² aku...uhukkkkk

    ReplyDelete
  2. Nice, i really like it.if you also like our site please follow: http://www.robesdemariee2013.com/

    ReplyDelete